"Cap per nedar, Calma amb la bici, Collons per correr."



"Lo llaman SUERTE pero es CONSTANCIA,

lo llaman CASUALIDAD pero es DISCIPLINA,

lo llaman GENÉTICA pero es SACRIFICIO,

ellos HABLAN, tú ENTRENAS."




dimarts, 6 de març del 2012

18a Mitja Marató del Pla de l'Estany 2012

El passat diumenge dia 4 vaig fer la meva segona mitja marató (primera d'aquest 2012) i vaig estrenar el meu xip groc (feia més d'un any que m'he l'havia comprat).
Així doncs, el diumenge passava a buscar en Marc Botella, company del GRUP TRI-BU, i anavem direccio Banyoles per intentar fer una bona cursa. Un cop allà recollida de dorsals, ens posem amb la roba necessaria per fer la cursa, deixem el material el guardaroba i començem escalfar.


El circuit de la cursa consistia en fer una volta el llac, despres sortiem de Banyoles per anar passant per diferents poblets del voltant, fins a tornar a Banyoles i tornar a fer una volta el llac. Si no recordu malament la volta el llac ja fa 5km. No era un circuit planer (com a Vic, on vaig fer la meva primera 1/2 marató) sino el contrari un circuit ple de tobogans (pujades i baixades) pero tampoc molt i molt pronunciades, nomes destacar-ne una en el quilometre 10 que era força llarga i que la veies des de lluny. A cada poblet hi havia un gran arc com el de la sortida i un speaker o música per animar-te.


Vam començar la cursa a darrera de tot (culpa meva perquè els lavabos estaven plens....com sempre alguna historia havia de passar. Faltaven 3 minuts per començar i jo encara estava dins lavabo i a darrera meu encara n'hi havien...). Aixo vol dir que va ser arribar a la línia de sortida i de seguida van donar el tret que ja començava la cursa, aixo va comportar que els primers quilometres anes adelantant força gent, el ritme de la gent de la cua es molt baix, i jo per adelantar anava més d'esquerra a dreta que no pas endavant, passant per allà on podia...aixo els primers quilometres, despres ja vaig arribar una zona on estava més lliure i vaig intentar agafar un ritme que anes bé, aqui es on em vaig ajuntar el grup on hi havia la segona noia, anaven un ritme molt bo i m'hi vaig trobar comode. Uns quants quilometres amb aquest grupet i despres vaig tirar una mica més, ja fins arribar més o menys el quilometre 10 on hi havia la famosa pujada que us he parlat abans, la veritat es que la vaig fer força bé i un cop a dalt si que vaig notar l'increment de l'esforç que havia tingut que fer. Tot anava força bé, pero ja em notava una mica de molesties a les cames, vaig seguint i cap el quilometre 15 notu que he baixat el ritme. En el quilometre 10 portava 42:06 minuts i estava molt content. Intentu que el ritme no baixi més, pero veig que em comença a costar, ja veig que hi ha gent que em va adelantant i un d'ells es l'Aaron (un gran triatleta i ex-company del RUGBI BANDOLERS), veu que estic fluix i m'anima a seguir-lo, pero jo de seguida li dic que no puc. Els últims quilometres van ser fatals, d'estar força bé fisicament i psicologicament, es va girar tot de cop i volta....no sabia si estavem pel quilometre 18, si el seguent era el 20...fisicament em feien mal les cames i semblava que no corres be i el meu cap nomes estava pensant en altres proves que vull fer en un futur i son molt més fortes que una 1/2 marató i ho veia tot molt i molt lluny...el final arribu en el pabello que era aprop on haviem fet la sortida, i saben que quedava poc i enrecordame que sempre em diuen que la cursa s'ha d'acabar mort i a per totes, vaig incrementar el ritme el màxim que vaig poder per exprimir-ho tot i arribar fos a la meta. En arribar en prou feines m'aguantava i tenia aire.


Cal felicitar l'organització, pero recordant un petit detall, hi es que un cop travessaves la linia de meta i estaves mort, el primer que et donaven era un plat de plàstic amb dos llesques de pà amb tomàquet i una botifarra (que estava boníssima) pero en aquell moment tens de tot menys gana i en canvi l'avituallament d'aigua estava molt més lluny. Tot i aixo organitzacio molt bona, avituallaments cada 5 quilometres, un bon esmorzar, i una bossa amb obsequis (una samarreta maniga llarga).


També felicitar a tots els cracks que em vaig trobar fent la cursa i que molts d'ells van millorar les seves marques, començant per en Marc (que va fer dos 1/2 maratons amb una setmana de diferencia) en Jordi Cardona que va millorar respecta la cursa de Granollers, també hi havia representacio del Club Olimipic Farners l'Ivan i en Miquel, un altre TRI-BU com en Xavi Sureda i un PRO de les triatlons i el rugbi com es l'Aaron.
Cal destacar la gran gent que em vaig trobant, a les diferents curses, relacionada amb el món del bàsquet (jugadors, arbitres, ex-jugadors, ex-arbitres....).


ELS MEUS NÚMEROS:


- Temps Final: 1:32:15
- Temps Real: 1:31:33
- 4,21 minuts/Km
- Posició 149 de 831 segons el temps final.
- 10Km = 42:06 minuts.



CURSES MES DE MARÇ:


- 18/03 Duatló Sant Joan de les Abadesses (10Km + 40Km + 5Km).
- 25/03 Duatló Makis a Sils (10Km + 23Km).

3 comentaris:

  1. Primer de tot i abans de res, t'he de dir que estàs molt guapo amb barba! he hagut de mirar dos cops la foto! Marçal recordo la primera entrada al bloc que deies que no l'havies fet bé i tal i qual...aquesta última no té res a veure! m'ha encantat! un plaer! i això de pensar en altres proves mentre veus que no pots... no és gaire adequat enmig d'una cursa no? ;) no siguis tan exigent que tot arribarà ja veuràs! salut i pedals!

    ResponElimina
  2. Naniuuuuuuu!!!! Moltes felicitats!! Si estas fortissim!! Aa anar seguint i fotent-li mes canya.... Ja et vaig dir que cap alla al setembre ha de caure un 1/2 IRONMAN!!! Va molts anims i a veure si et veig la setmana que ve a la MARATO BCN 2012!!! Sort i endavant!!! Aaron

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aaron!!! A la marato bcn no ens veurem...es massa jeje amb mitja en faig prou. Jo aquesta setmana vaig duatlo de carretera de Sant Joan les Abadesses i el dia de la marato vaig a Sils a la duatlo dels makis.
      Pel que dius d'una 1/2 ironman el setembre...ho estic estudiant...depen de com vagi la temporada de les triatlons olimpiques, i depen com vagi amb la natacio (porto força malament).

      Cuida't i esperu que ens veiem a forçes proves aquest any !!!

      Elimina